Γλυκα
Υπέροχα μπισκοτάκια με σταγόνες σοκολάτας, ιδανικά για γιορτές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
225γρ βούτυρο ανάλατο
150γρ ζάχαρη
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ αλάτι
1 κρόκο
335γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ κορν φλάουρ
85γρ mini σταγόνες σοκολάτας
Για διακόσμηση:
225γρ σοκολάτα κουβερτούρα, καστανή ζάχαρη(προαιρετικά), πολύχρωμες τρούφες (sprinkles).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να γίνει αφράτο.
Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού και ξύνουμε τις πλευρές του μπολ χρησιμοποιώντας με μια μαρίζ για να βεβαιωθούμε ότι τα συστατικά είναι καλά ενσωματωμένα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ.
Με το μίξερ σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού σε 3-5 μέρη, ανακατεύοντας έως ότου σχεδόν ενωθούν πριν προσθέσουμε περισσότερο. Θα χρειαστεί να ξύσουμε τις πλευρές γύρω γλυπτών κρι τον ότι γιατί κολλάνε τα ψυχούλα στο κάτω μέρος του μπολ.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά και η ζύμη αρχίζει να μην κολλάει.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε την σοκολάτα.
Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη σε ένα ρηχό πιάτο και αφήνουμε στο πλάι. (Προαιρετικά σαν διακόσμηση)
Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε 1 κουταλιά ζύμης και την κάνουμε μπαλίτσα και την πατάμε να γίνει φλατ.
Ρολάρουμε το μπισκοτάκι στο πιάτο με την ζάχαρη και μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψί αφού έχουμε στρώσει πρώτα σε αυτό αντικολλητικό χαρτί. Τα βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
Μόλις προθερμαθεί ο φούρνος, βγάζουμε τα μπισκότα από την κατάψυξη και τα τοποθετούμε στο ταψί με λίγο κενό μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 14 λεπτά μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να γίνονται χρυσές καφέ.
*μην τοποθετείτε την επόμενη δόση σε ζεστό ταψί γιατί θα λιώσουν και θα απλώσουν. Χρησιμοποιήστε κρύο ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα από την μέση και κάτω και πασπαλίζουμε με χρωματιστά sprinkles.
Κρατάνε μιάμιση εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”