Συνταγές
Υπέροχη συνταγη με μοναδικη γεύση – Φτιάξτε τώρα τούρτα ταψιού με κρέμα βανίλιας και σαβουαγιαρ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για τα σαβουαγιαρ
4 αυγά χωρισμένα κρόκους από τα ασπράδια
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Μία πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, έπειτα ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη, μετά ένα ένα τα κροκαδια, ανακατεύουμε τις βανίλιες με το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο σε σιγανή ταχύτητα, βάζουμε στο κορνε και βγάζουμε πάνω σε αντικολητικο χαρτί στρογγυλά ή μακρόστενα σχήματα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου 10-12 λεπτά στον αέρα (εγώ δεν είχα κορνε και το έκανα με κουτάλι)
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
7 – 8 κουταλιές άνθος αραβόσιτου γιωτης βανίλια (εάν μας βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη)
1 ποτήρι ζάχαρη, όχι καλά γεμάτο (δοκιμάζουμε αν τη θέλουμε πιο γλυκιά και προσθέτουμε)
2 αυγά ολόκληρα
2 κουταλιες της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Κρατάμε 1 κούπα γάλα το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρολιτσα με τη μισή ζάχαρη να ζεσταθεί
Σε μια λεκανιτσα χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και την κρέμα γιωτης , ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η κρέμα και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα μην μας σβολιασει μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο
Ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ακόμα ζεστή την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και βάζουμε μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στη κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο
Για τη Σαντιγί
400 ml Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει και να στέκεται, γυρίζουμε το μπολ και αν δε πέφτει είναι έτοιμη, προσοχή αν τη χτυπήσουμε περισσότερο από όσο πρέπει θα μας κόψει
Στήσιμο
Γάλα και χυμός πορτοκαλιού όσο χρειαστεί για να βουτάμε τα σαβουαγιαρ
Χτυπάμε την κρέμα βανίλιας να αφρατεψει ρίχνουμε μέσα 2-3 κουταλιές σαντιγί να ενσωματωθεί
Βουτάμε τα σαβουαγιαρ στο γάλα και στρώνουμε στο ταψί να καλυφθεί ο πάτος του βάζοντας και στα κενά ρίχνουμε τη μισή κρέμα και τη στρώνουμε
Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβουαγιαρ στο χυμό πορτοκαλιού και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και στρώνουμε
Τελευταία βάζουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με καβουρδισμενα αμύγδαλα
μιάμιση δόση για ταψί 38 επί 25
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”