Συνταγές
Υπέροχη συνταγή για πολύ ωραίο μουσακά, πεντανόστιμο και λαχταριστό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την κρεμά μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα μακράς διάρκειας η φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (βάζουμε φυτική)
6 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
2 αυγά
1κουπα τυρί περσινό
1 κούπας σκληρό Δανίας
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κσ σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
5-6 ντοματιά
αλάτι, πιπέρι άλλες φορές βάζουμε καν ελίτσα και άλλες βάζουμε μπαχάρι
ξύδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από λαχανικά βάζουμε πατάτα και μελιτζάνα μόνο και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες και πατάτες χωρίς λαδί από πάνω μόνο με αλάτι και ο μουσακάς μου βγαίνει πολύ ελαφρύς χωρίς καθόλου λαδί μέσα.
για την μπεσαμέλ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο με το γάλα και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το κορν φλαουρ που το έχουμε διαλύσει πρώτα σε μια κούπα με χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και όπως είναι καυτή η κρεμά ρίχνουμε μέσα τα 2 αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει νωρίτερα, επίσης ρίχνουμε και τα τυριά στο τέλος , το αλάτι και το μοσχοκάρυδο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”