Συνταγές
Υπέροχη και λαχταριστή πίτα του βοσκού με κιμά και λαχανικά – τα πιο ωραία υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
750 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 Φλυτζάνι αρακά
2 Καρότα κομμένα σε κυβακια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι πιπέρι πάπρικά λάδι
1 κ.σ καλαμπόκι
Για τον πουρέ
1 1/2 πατάτες
1 κύβο λαχανικών
1 φλ γάλα
50 γρ βούτυρο
1φλ κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μεχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα καρότα και τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσουν .
Τελος ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες τον πελτέ τον αρακά το καλαμπόκι αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερο και αφήνουμε να βράσουν μεχρι να μαλακώσουν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.Πρέπει να μείνει με λίγο σαλτσούλα.Κατεβάζουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ .
Για τον πουρέ βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια να βράσουν μαζι με τον κύβο λαχανικών.Τις βγάζουμε με τρυπητή τις κάνουμε πουρέ προσθετωντας ένα φλ γάλα και 50 γρ βούτυρο.
Οταν γίνει προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατέυουμε να ενσωματωθούν.
Στρώνουμε τον πουρέ πάνω από το μείγμα του κιμά και με ενα πηρούνι κάνουμε γραμμές. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Η συνταγή είναι από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για αφράτα ψωμάκια γεμιστά με κασέρι και μαγειρεμένο κιμά που περίσσεψε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά ζύμης:
300 γρ.γαλα φρέσκο χλιαρό
Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ)
Ένα κ.γλ.ζαχαρη
Ενάμιση κ.γλ.αλατι
Δύο κ.γλ. λάδι.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για να γίνει μαλακή και να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια..(περίπου μισό κιλό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός το αλεύρι ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει και κόβουμε 8 μπαλάκια..
Ανοίγουμε με πλάστη,βάζουμε μια κ.σ. κιμά και μια φέτα κασέρι,κλείνουμε αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό και πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180 μισή ώρα περίπου στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
*Αυτή τη ζύμη κάνω και σε πίτσα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”