Συνταγές
Υπέροχη λαχταριστή και πεντανόστιμη Σπανακοτυροπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι του κ. Kostas Ilias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την ζύμη
800 γρ αλεύρι
100 γρ ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350 γρ νερο με ανθρακικο,(σοδα)
Επιπλέον αλεύρι και νισεστε για να τα ανοίγουμε,
Για την γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο φρέσκο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά μεγάλα
4 κούτ. σούπας ελαιόλαδο
300-350 γρ. φέτα τριμμένη
2 κούτ. γλυκού αλάτι
1/3 κούτ. γλυκού πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι. . Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα σε ένα πιάτο (και αφού έχουμε κρατήσει μισό φλιτζανάκι του καφέ για να αλείψουμε την πίτα στο τέλος) μαζί με το αλάτι και το πιπέρι το τυρί και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ομοιογενές.
Ετοιμάζουμε και ανοιγουμε τα φύλλα μας Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα 2 φύλλα, λαδώνοντας το κάθε 1 ξεχωριστά
Στη συνέχεια στρώνουμε τη μία στρώση γέμισης
Βάζουμε το επόμενο φύλλο λαδώνοντας
Έπειτα στρώνουμε τη δεύτερη στρώση γέμισης
Και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μας,χαράζουμε, αλειφουμε την πιτα μας με το αυγο που εχουμε κρατησει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, μέχρι να πάρει καλό χρώμα περιπου 35 με 40 λεπτα
Η Συνταγή είναι του κ. Kostas Ilias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.