Συνταγές
Υπέροχη και αγαπημένοι σουπίτσα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κιμά και θα προσθεσουμε:
1 κουταλιά φρυγανιά
3-4 κουταλιες ρυζι γλασέ
Αλατι πιπέρι
1 αυγό
Ανηθο μαϊντανό
1 μεγαλο κρεμυδι τριμμενο
2 κουταλιες λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλαθουμε κεφτεδακια και τα αλευρωνουμε.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό 5 ποτήρια λιγο λαδι αλατι πιπερι και 1 καρότο κομμένο φέτες.. Αφηνουμε να βρασει και ριχνουμε τα κεφτεδακια+μια κουταλιά ρυζι.
Οταν βράσουν (δυνατά στην αρχή μετα αφηνουμε να σιγοβράσει) χτυπαμε αυγολέμονο με τον εξής τρόπο:
Βαζουμε στο σεικερ 1 αυγό +το χυμο 1μιση λεμονιου και χτυπαμε καλά. Προσθετ. λιγο καυτό ζουμακι και το ριχνουμε στην κατσαρολα κουνωντας τη.. Κλεινουμε με το καπακι για 5 λεπτα και σερβίρουμε.
Ειναι ένα ελαφρύ νοστιμότατο φαγάκι που αν το γευτειτε θα το ξαναφτιαξετε…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίο φαγητό και νόστιμο!! Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Η συνταγή είναι από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για το μείγμα
700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος από μέρος ελιά
Ένα μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Λιγότερο μαϊντανό και περισσότερο άνηθο
Ρύζι άσπρο για σούπα περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού
1 αυγό αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζετε νερό (πιο κάτω από τη μέση )και μία κνορ με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν βράση.. κόβεται μέσα δύο πατάτες και ένα καρότο.
φτιάχνετε το μίγμα με τα παραπάνω υλικά και φτιάχνετε στρογγυλές μπαλίτσες
εφόσον έχει βράσει ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια αφήνετε να βράσουν όσο πρέπει
φτιάχνεται αυγολέμονο …2 λεμόνια και 2 αυγά …αναμειγνύεται με το ζωμό.
Η συνταγή είναι από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”