Συνταγές
Υπέροχες μπαγκέτες πολύ τραγανές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν ζυμώνω…Όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ
ΥΛΙΚΑ
650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
330 γρ. νερό χλιαρό
1 φακ. μαγια 9 γρ. ή 30 γρ. φρέσκια
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά τα βάζω στο κάδο του μίξερ τα κτυπαω περίπου για 4′..με 5′ και αφού έχω ελάχιστα ανάψει το φουρνο μου στους 50′ για 1′ βάζω μέσα το κάδο του μίξερ σκεπασμένο με rap και το αφηνω για 1 ώρα
Το βγάζω… το χωρίζω σε 8 μπαλάκια ….και το καθένα το ανοίγω με μπλάστη …και το τυλίγω (αυτο κάνω κ για το ψωμί του ΤΌΣΤ)στο μέγεθος της στενής πλευράς του ταψιού ..της κουζίνας…επανω σε λαδόκολλα
Τα αφήνω σκεπασμένα με μια πετσέτα…κοντά στο καλοριφέρ τουλάχιστον για 60′
Στη συνεχεια βαζω σε λίγο νερό 1 κ.γ.μελι και τα περνάω με πινέλο ρίχνοντας λιγο σουσάμι….εσεις μπορείτε να βάλετε πολύ ή όσο θέλετε
Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 190° και τα ψηνω στις αντιστάσεις για περίπου 40′ ..εξαρτάται βέβαια από το φούρνο σας!
Εαν τις θέλετε πιο χοντρές….χωρίστε το ζυμαράκι σε λιγότερα μέρη…
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.