Συνταγές
Τραγανές μπαγκέτες – το τέλειο ψωμάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
360γρ. αλεύρι μύλοι Λούλη αγορασμένο από το φούρνο με 13%πρωτεΐνη 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 50 γρ. Λήμνου στην πράσινη συσκευασία 100γρ.προζυμι 290 νερό 8γρ.αλατι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
2ωρες αυτόλυση. Μετά τις 2 ώρες ενσωματώνουμε το προζύμι. Και σε μερικά λεπτά το αλάτι. Τα αφήνουμε 15’και κάνουμε το πρώτο δίπλωμα. Σε 1ωρα κάνουμε φιλοποιηση. Το αφήνουμε άλλη μια ώρα. Κανουμε ένα τελευταίο δίπλωμα.
Το αφήνουμε 1ωρα να ξεκουραστεί. Και μετά την 1 ώρα κάνω μορφοποίηση. Το βάζουμε στις θήκες που είναι για φραντζολακια και όταν φούσκωσει σε 3 ώρες περίπου το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Το ψεκαζουμε με νερό το χαράζουμε και ρίχνουμε αν θέλουμε σουσαμακια.
Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 230βαθ για 20’υστερα με ένα ταψάκι με νερό που κοχλαζει και μετά τα 20′ βγαζουμε το ταψάκι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για άλλα 15′.
Το τελευταίο 5λεπτο βάζουμε την πόρτα του φούρνο μία ξύλινη κουτάλα για να φύγει η υγρασία και να κάνει τραγανή κορα στο ψωμάκι μας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”