Συνταγές
Υπέροχα muffins βανίλιας-σοκολάτας πολύ αφράτα και νόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleftheria Chondrou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά.
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.(φαρινα γιωτης εβαλα)
2 φλιτζάνια ζάχαρη (420γρ).
1 φλιτζάνι σπορέλαιο (250γρ).
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα πλήρες (250γρ).(το εβαλα χλιαρο)
2 με 3 βανίλιες. (εβαλα 1 φακελακι)
2 κουταλιές του γλυκού κακάο.
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα ωραίο αφράτο μείγμα
Μετά, προσθέτουμε σταδιακά το σπορέλαιο (1 φλιτζάνι), το γάλα (1φλιτζάνι) και σιγά σιγά το αλεύρι. μεσα στο αλευρι ειχα βαλει το μπεικιν μπάουντερ Στο τέλος βάζουμε και 2 με 3 βανίλιες για άρωμα και για γεύση (εβαλα 1 φακελακι).
Για να φτιάξουμε το μείγμα με το κακάο, το χωρίζουμε το σε 2 μέρη, και προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού κακάο. Το ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Για τον συνδυασμό αυτό μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να τα αναμείξετε όλα μαζί και να βγουν σοκολατένια μάφινς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κακάο κομματάκια σοκολάτας και να τα αναμείξετε. Κάντε ό,τι σας αρέσει.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πανω κατω για 25 λεπτά.
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές με muffins, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleftheria Chondrou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”