Γλυκα
Υπέροχα σπιτικά ρολά κανέλας σιροπιαστά με φύλλο σφολιάτας καρυδια και σταφιδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Καπνιση – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενα πακετο φυλλο με δυο σφολιατες
Ανοίγουμε την μια σφολιατα και την αλοιφω καλα με ενα μιγμα αφρατο και λειο που φτιαχνω με τεσσερις κ.σ βουτυρο γαλακτος μια φλυτζανα ζάχαρη αφου τα χτυπησουμε να αφρατέψουν καλα ριχνω και ανακατευουμε μια γερη κ.σ κανελλα
Επανω σκορπουμε με το χερι να παει παντου καρύδι χονδροκοπανισμενο και σταφιδες ξανθες και μαυρες
Τυλίγουμε σε ρολό και κόψω σε φετες παχους δυο δακτυλων
Κατα τον ίδιο τροπο κανουμε και το δευτερο φυλλο σφολιατας
Τα τοποθετουμε σε φορμακια αλουμινενια η σε φορμα για μαφινς παντα βουτυρωμενες
Επανω τα περιλουουμε με καυτο βουτυρο γαλακτος
Τα ψηνουμε στους 150°πανω κατω αντιστασεις εως ότου ροδισουν
Εν τω μεταξυ φτιαχνουμε ενα σιροπι με δυομισυ φλυτζανες ζαχαρη δυο φλυτζανες νερο ενα ξυλακι κανελλας
Μετρουμε απο το σημειο βρασμου 5η 6 λεπτα και αποσυρω αφου ριξουμε σταγονες απο μισο λεμόνι
Μολις βγουν τα ρολακια κανελλας τα περιλουω με το ζεστο σιροπι που εχω στην ακρη
Μολις μισοκρυωσουν τα βγαζουμε απο τις φορμες και τα τοποθετουμε σε πιατελα
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Καπνιση – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.