Συνταγές
Υπέροχα, πολύ λαχταριστά πιτσάκια – αφράτα και νόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σουμελίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
250 γρ.γάλα
25 γρ.μαγιά νωπή
80 γρ.σπορέλαιο
40 γρ.ξύδι
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
αλεύρι γοχ (όσο πάρει)
Γέμιση
χοιρινή ωμοπλάτη
μπέικον
μανιτάρια
ντοματίνια
ελιές
πιπεριές πολύχρωμες
σάλτσα (σατσεπέλ, δικό μου)
ένταμ
γκούντα
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπόλ βάζουμε το γάλα (χλιαρό),τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το λάδι,το ξύδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (κοσκινισμένο)
Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια των 50 γρ.
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ταψί (όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα)
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10′.
Πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού στο κέντρο το κάθε μπαλάκι.
Βάζουμε την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15′-20′
* Η δόση είναι για 17-18 κομ.
* Η δόση της ζύμης είναι για μια πίτσα στο ταψί του φούρνου.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σουμελίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.