Συνταγές
Υπέροχα και πανέμορφα κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200 ml γάλα ζεστό 200 ml νερό ζεστό 50 ml Ελαιόλαδο δύο ασπράδια αυγού τους κρόκους με λίγο γάλα τους θέλουμε για επάλειψη 12 γραμ. Μάγια ξηροί δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη 15 γραμ. αλάτι 100 γραμ. περίπου βούτυρο μαλάκο
Για τα φύλλα
580 γραμ. αλεύρι γοχ ίσως λίγο περισοτερο αναλόγως το αλεύρι Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γάλα και τέλειο με τη μαγιά προσθέτουμε όλα τα υγρά αλάτι ζάχαρη
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας κάνουμε μία μαλλάκι ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σκεπάζουμε το Μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 h περίπου χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια κάνουμε μπάλες
Ανοίγουμε φύλλο μικρά τα Βουτυρώνουμε τα κλείνουμε ρολάροντας Τα Αφήνουμε 15 λεπτά αλείφουμε με αυγό κρόκο αραιωμένο μεγάλα
Ψήνουμε Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω για 20 λεπτά εγώ τα ξέχασα στο φούρνο ευτυχώς βγήκαν μαλακα
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για γρήγορο και δροσιστικό γλυκάκι με κουλουράκια
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”
Υλικά (ταψί 28)
350 γρ. κουλουράκια (θρυμματισμένα στο multi) (σαν αυτά που κάνουμε το Πάσχα)
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
2 κουτιά σαντιγί (ermol/morfat)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 φακελάκια βανιλέτα
1/3 κούπα brandy
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα κουλουράκια με το βούτυρο να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Τοποθετούμε στο ταψί ισόπαχα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και κατόπιν προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη βανιλέτα και το brandy.
Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από τα κουλουράκια και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει (προσωπικά το άφησα όλη νύχτα).
Μόλις κρυώσει διακοσμούμε το γλυκό με τριμμένη κουβερτούρα και μαρμελάδα φράουλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”