Συνταγές
Φοβερά Cupcakes με σοκολάτα και γλάσο σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Talaiporou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 βούτυρο 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 250 γραμμάρια γάλα 2 αυγά 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη για το γλάσο 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 150 γραμμάρια βούτυρο
ξεκινάμε με κουβερτούρα και για να διευκολύνουμε τη ρευστοποίηση της σοκολάτας προσθέτουμε αν θέλουμε 1 2 κουταλιές γάλα από την ποσότητα των υλικών μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα αποσύρουμε από την εστία βάλετε στον κάδο του μίξερ Το βούτυρο με τη ζάχαρη
ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στη συνέχεια ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά όλα τα υλικά προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι τη μαγιά το γάλα ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά
γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά τα αφήνω να κρυώσουν και μετά ετοιμάζω το γλάσο το βάζω για 5 λεπτά κατάψυξη μέχρι να κρυώσουν και γαρνίρουμε ότι θέλετε
για το γλάσο σοκολάτας
χτυπάμε πολύ καλά την άχνη με το βούτυρο και μετά βάζουμε λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε το γλάσο και έτοιμα
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Talaiporou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δοκίμασε άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχα και εύκολα cupcakes με σοκολάτα που μόλις κρυώσουν, μένει μόνο να αχνιστούν
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Avgerinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά (για 30 τμχ)
340γρ βούτυρο αγελάδες
400γρ ζάχαρη
6 αυγά
100γρ κακάο
300γρ κουβερτούρα λιωμένη
240γρ ξινόγαλα
2 βανίλιες
240γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
240γρ φαριναπ
2κ.γλ. μπεικιν
180γρ σταγόνες κουβερτουρας
Ξύσμα από δυο μέτρια πορτοκάλια
Εκτέλεση
*Σε μπολ κοκκινίζουμε τα αλεύρια, τις βανίλιες και το μπεικιν
*Σε άλλο μπολ κοκκινίζουμε το κακάο
*Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα μεχρι να κρεμωσει
*Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
*Ρίχνουμε το κακάο και τη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα
*Ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και μόλις ενσωματωθούν ανακατεύουμε το ξύσμα και τις σταγόνες.
*Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για cupcakes και ψήνουμε στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Avgerinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.