Συνταγές
Υγιεινό Σπιτικό Παγωτό με τέλεια απαλή υφή
Η Συνταγή είναι από κ. Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”
Υλικά :
2 κουτιά γάλα εβαπορέ των 400γρ.
2 βανίλιες
3-4 κουτ. σούπας Αγαύη (=Γλυκαντικό φυτικό σιρόπι που αντικαθιστά ζάχαρη ή μέλι)
1 σοκολάτα DARK με στέβια 60γρ.
4-5 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Φράουλα με στέβια
4-5 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Βερίκοκο με στέβια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζω τα 2 κουτιά γάλα σε ένα μπολ και το βάζω κατάψυξη … 3 ώρες περίπου….ανάλογα και το ψυγείο.
Μόλις δω και αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα, γύρω γύρω … έριξα τις βανίλιες και την Αγαύη … ανακάτεψα καλά με μίξερ χειρός και το αφράτεψα πολύ, ώστε να γίνει το τριπλάσιο, σε όγκο.
Το χωρίζω σε μπολάκια, προσθέτοντας στο κάθε ένα …
με ότι θέλω … εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα και τρίμμα σοκολάτας … στο άλλο μαρμελάδα βερίκοκο και κομμάτια σοκολάτας…. στο τρίτο σκέτη σοκολάτα κ.τ.λ.
Ανάλογα τα γούστα.
Βγήκαν 6 τέτοια μπολάκια.
Τα έβαλα και πάλι κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”