Πιτες
Τυρόπιτα Της Ελαφονήσου με φέτα και δυόσμο – Τσαΐτι
Υλικά (για 2 άτομα) 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι Μια τσιμπιά αλάτι Μια τσιμπιά ζάχαρη Φέτα κατσικίσια – είχα κοφινάκι κατσικίσιο ΒΑΛΜΑ – εξαιρετικό τυρί Αρκετό δυόσμο Εκτέλεση Για να φτιάξω το φύλλο, ρίχνω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και το ανακατεύω με τη ζάχαρη και το […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά (για 2 άτομα)
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
Μια τσιμπιά αλάτι
Μια τσιμπιά ζάχαρη
Φέτα κατσικίσια – είχα κοφινάκι κατσικίσιο ΒΑΛΜΑ – εξαιρετικό τυρί
Αρκετό δυόσμο
Εκτέλεση
Για να φτιάξω το φύλλο, ρίχνω το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και το ανακατεύω με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανοίγω στο κέντρο του μια γούβα και εκεί ρίχνω το ελαιόλαδο, το ξύδι και λίγο νερό.
Αρχίζω να ανακατεύω τα υλικά, αρχικά με ένα πιρούνι. Συνεχίζω ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό, ενώ πια αρχίζω να ζυμώνω με το χέρι τα υλικά μου, ώσπου να έχω μια εύπλαστη και όμορφη ζύμη.
Την κάνω μια μπαλίτσα, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη να ξεκουραστεί, ώσπου εγώ να μαζέψω το νεροχύτη και να βγάλω τα υλικά για την γέμιση στον πάγκο μου.
Θρυμματίζω αρκετή φέτα, με το μάτι περίπου 150 γρ. και ψιλοκόβω αρκετά φρεσκοπλυμένα φυλλαράκια δυόσμου.
Ρίχνω αρκετό αλεύρι στον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη μου ανοίγω ένα φύλλο, όσο γίνεται πιο λεπτό. Το φύλλο μου αν και στρογγυλό έχει γύρω του δαντελίτσες όμορφες και πιστέψετε με πολύ γευστικές επίσης!
Απλώνω και γεμίζω το ένα ημικύκλιο με τη φέτα και το δυόσμο.
Βρέχω απαλά γύρω γύρω το φύλλο με λίγο νεράκι και κλείνω τη γέμιση με το άλλο μισό του κύκλου.
Ρολάρω τις άκρες της πιτούλας και ρίχνω ανάμεσα τους λίγο ελαιόλαδο. Τρυπάω το φύλλο σε μερικά σημεία με πιρούνι.
Ρίχνω στο τηγάνι μου ηλιέλαιο και αφού κάψει βάζω προσεχτικά το τσαΐτι. Χαμηλώνω τη φωτιά, τηγανίζω από τη μια πλευρά και γυρίζω από την άλλη, ώσπου να ροδίσει η πιτούλα.
Την βγάζω προσεχτικά με δυο σπάτουλες, την ακουμπώ σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι και τη σερβίρω ζεστή ζεστή στο τραπέζι.