Συνταγές
Τυρόπιτα με σπιτική σφολιάτα και φοβερή γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ
325 γρ αλεύρι γ.ο.χ
150 νερό
1 κ.γ αλάτι
1 κ σ ξύδι
1 πακ Βιτάμ που το έχω βάλει δύο ώρες στην κατάψυξη
Για την γέμιση
300 γρ φέτα
500 γρ χλωρό τυρί αναλατο
4αυγά
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα βάζουμε το αλευρι με το αλάτι και ανακατέυουμε τρίβουμε στον τρίφτη το παγωμένο βουτηρο λίγο λίγο ανακατεύοντας με το αλευρι .
Αφού τελειώσει ολο το βουτηρο αρχίζω να προσθέτω λίγο λιγο το νερό και το ξύδι και ανακατευουμε .
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη την κάνω μια μπάλα και την βάζω στο ψυγείο μισή ώρα!
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Χτυπάμε τα αυγά προσθετουμε τα τυριά σπασμένα με το πιρούνι αλάτι πιπέρι και αφήνουμε στην ακρη
Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο το χωρίζουμε στην μέση! Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο βάζουμε την γέμιση ανοίγω το άλλο φυλλο σκεπάζουμε αλείφουμε με έναν κρόκο αυγου που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ψήνουμε στον αερα στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να δοκιμάσουμε ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για πολύ ωραία και νόστιμη τυρόπιτα φτιάξαμε πάλι
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3αυγα
1ποτηρι γάλα
1 γιαούρτι 200 γρ.
1φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μπεκιν
1,5 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. φέτα
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και το γιαούρτι,να ομογενοποιηθούν.
Μετά προσθέτουμε, το αλεύρι, το το μπεκιν, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να γίνει χυλός.Προσθετουμε τη μισή φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα λαδωμένο ταψακι,25.30εκ βάζω τον χυλό,και από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
Ψήνουμε στους 180 β. μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.