Συνταγές
Πολύ ωραία τυροπιτάκια τύπου κουρού, νοστιμότατα και για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
400 γραμμάρια τυρί φέτα 2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί κεφαλοτύρι, η μυζήθρα η γραβιέρα. 1 αυγό.
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνετε το βούτυρο και το τρίβετε καλά με τα χέρια σας προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, αφήστε για μία ώρα να ξεκουραστεί..
Ανακατεύετε σε ενα ταπερ τα τυριά με το αυγό.
Παίρνετε ζύμη στα χέρια σας σαν ένα μικρό καρύδι και ανοίγετε πιτούλες,κόβεται με κουπ-πάτ και γεμίζετε κάθε φορά με μισό κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριών.. Κλείνετε με τα χέρια σας, Αλείφετε με αυγό και ψήνεται στους 180 για 20 λεπτά σε αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσαφί. βγαίνουν 40 μικρά τυροπιτακια η 20 μεγάλα.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ακολουθεί άλλη μία τέλεια συνταγή για τυροπιτάκια!
Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Εύκολα, γρήγορα, νοστιμότατα!!
Υλικα:
450γρ φύλλο κρούστας
400γρ τυρί φέτα
2 αυγά
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτελεση:
Σε ένα μπωλ τρίβουμε τη φέτα. Προσθέτουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα και τα μπαχαρικά. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε να βγουν τα τυροπιτάκια μας. Στην άκρη της λωρίδας βάζουμε 2 κγ γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
Τέλος, αξίζει να δεις και μία συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια με ψητό Σουσάμι!
Υλικά
1 αυγό
50 γρ. Μαλακό βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.σ. μαχλέπι
1 φακελάκι μαγιά
Αλεύρι
Για το εσωτερικό ·
Φέτα
·
Επάλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι
μισό φλιτζάνι νερό
Ψητό σουσάμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει .
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης , βάζουμε ένα κομματάκι φέτας και κλείνουμε το τυροπιτάκι.
Βουτάμε το τυροπιτάκι στο μείγμα πετιμέζι νερού και πασπαλίζουμε με ψητό σουσάμι.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Χαράζουμε τα τυροπιτάκια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μεχρι να κοκκινίσουν.
[via]