Συνταγές
Τυροπιτάκια πολύ αφράτα με υπέροχη ζύμη και γέμιση με φέτα.. Ζεστά ζεστά όνειρο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετράμε με το ποτήρι 250γρ
1 ποτηρι χλιαρό γαλα
1ποτηρι χλιαρό νερό
1ποτηρι ηλιελαίο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουτάλι ζαχαρη
1κουταλακι αλατι
700 γραμ αλευρι γοχ. περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα το νερό και τη μαγεία, μετά τά υπόλοιπα υλικά στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη , να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, αφήνουμε να φουσκώσει 30-40 λεπτά.
Γεμιση – 500 γραμ φετα
Μολις φουσκωσει η ζυμη ανοίγουμε γεμιζουμε και κλεινουμε με σχήμα ατσμα ..περναμε με αυγο
ψηνουμε στους 180 μέχρι να γίνει ροδοκοκκινο
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ, ΕΥΚΟΛΗ, ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΣΕΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250ml):
1 κ.γαλα φρεσκο χλιαρο,1 κ.νερο χλιαρο,1 κ.σπορελαιο,1 φακελακι ξερη μαγια,2 κ.σ ζαχαρη,1 κ.γ αλατι,1 ασπραδι αυγου,5 κουπ.αλευρι,100 γρ φετα τριμμενη στεγνη,100 γρ τριμμενο κασερι,4 κ.σ.μαιντανο ψιλοκομμενο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-νερο-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα
Ριχνουμε το σπορελαιο-αλατι-ασπραδι και ανακατευουμε 2 λεπτα
Ριχνουμε.3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα
Ριχνουμε την φετα-κασερι-μαιντανο και ανακατευουμε 1 λεπτο.Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι και ζυμωνουμε
Τελος βαζουμε 1 ποτηρι αλευρι στον παγκο τοποθετουμε πανω την ζυμη και ζυμωνουμε παιρνοντας αλευρι λιγο λιγο
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα.Στην συνεχεια βαζουμε λαδοκολα στο ταψι(32ν) βαζουμε την ζυμη λαδωνουμε τα χερια και την ισιωνουμε.
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα.
Και τελειωνουμε χαραζοντας την απαλα να μην ξεφουσκωσει αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και την ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα, περίπου 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”