Συνταγές
Τυροπιτάκια με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και σίγουρα πολύ νόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Xrisa Nikos – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλευρι
1 φακελάκι μάγια
1 κγ αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
200 ml γάλα χλιαρό
200ml λάδι
200 γρ γιαουρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε πολυ καλα όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλευρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλευρι και ζυμωνουμε καλά. Την αφήνουμε για μια ώρα σε ζεστο μέρος.
Επειτα παιρνουμε τη μιση ζυμη και ανοίγουμε ένα στρογγυλό φυλλο.
Κόβουμε σταυρωτά στα 12 και γεμίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας ( εγώ έβαλα μυζηθρα). Τυλιγουμε τα πιτακια και τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους, καθώς φουσκώνουν.
Αλειφουμε με αβγό και πασπαλιζουμε με σουσάμι. Επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία και για την υπολοιπη ζυμη. Ψηνουμε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδισουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Xrisa Nikos – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχα τυροπιτάκια καλοφτιαγμένα και λαχταριστά
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για την ζυμη
ενα γιαουρτι
ενα βιταμ
λιγο αλατι και ενα αλευρι που φουσκώνει μόνο του
Γεμιση
φετα Μυτιληνης ,ρεγκατο, 2αυγα πιπερι.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αλοιφουμε με κροκο αραιωμενο με νερο και ριχνουμε λιγο σουσαμι
Φτιάξτε την ζύμη κι αφήστε την για μιση ωρα να ξεκουραστει.
Στη ζύμη τριβουμε και λίγο ρεγκάτο. Ανοιξτε σε φυλλο και μ ενα ποτηρι φτιαξτε τα τυροπιτακια
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.