Συνταγές
Τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια της μαμάς – πολύ αφράτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι ζουζουνιάρικα τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια, είναι αυτά!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 ποτήρι χλιαρό νερό, μισή μαγιά νωπή το καλουπάκι το μικρό, 1 ποτήρι χλιαρό γάλα, 3 αυγά, 1 κουταλάκι αλάτι και 1 ζάχαρη, μισό ποτήρι σπορέλαιο, 1 μπέικιν και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μη κολλάει στο χέρι μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά θα τα δείτε ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Φανταστικά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό μυζήθρα Χανιώτικη (Εσείς μπορείτε με ανθότυρο ή φέτα)
-2 αυγά
-λίγο μοσχοκάρυδο
-λίγο πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τη μυζήθρα, τα 2 χτυπημένα αυγά μέσα και λίγο πιπέρι.
*Μπορείτε με φέτα και ανθότυρο.
Μπορείτε επίσης να βάλετε ψιλοκομμένο δυόσμο.
Τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο σε 5 ίσες λωρίδες κατά μήκος.
Βάζουμε μέσα ένα κτγ. γεμάτο από το υλικό μου και το τυλίγουμε σε τριγωνάκια.
*Τα μισά τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και τα άλλα τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μέχρι να πάρουν το κατάλληλο χρώμα.
Σε άλλα βάζουμε λίγη ζάχαρη επάνω και λίγη κανέλλα σε άλλα λίγο μέλι και άλλα σκέτα.
Είναι πολύ νόστιμα και εύκολα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”