Συνταγές
Μίνι αφράτα τσουρεκάκια με τυρί – γίνονται πολύ νόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 9 γραμ (2 και ¼ κ.γλ.) (instant dry yeast)
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό-θερμοκρασία δωματίου
160 ml ελαιόλαδο
170 ml νερό χλιαρό (37 βαθμοί)
1 κ.γλ ζάχαρη
1 κ.γλ αλάτι (ανακατεμένο στο αλεύρι)
60 γρ ψιλοτριμμένη πικάντικη γραβιέρα (ή ότι περισσεύματα σκληρών τυριών έχετε)
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ριχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακάτευουμε με αυγοδάρτη να διαλυθεί η μαγιά. Πρόσθετουμε αμέσως λάδι και γιαούρτι ανακατεύοντας. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι ανακατώνοντας με κουτάλα και στη συνέχεια το τυρί και ζύμωσα 2-3 λεπτά να γίνει απαλή σφιχτή σχετικά ζύμη που δεν κολλάει στο μπολ. Σκέπαζουμε με μεμβράνη και άφηνουμε να σταθεί 30 λεπτά μέσα στον φούρνο που τον είχαμε ζεστάνει λίγο στους 40 βαθμούς και τον σβηνουμε .
Ντυνουμε το μεγάλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί .Βάζουμε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 190 βαθμούς αντιστάσεις. Πάνω στον πάγκο πλαθουμε 18 μικρά τσουρεκάκια και τα βαζουμε στο ταψί αλείφοντας με χτυπημένο κρόκο.
Ψηνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα επί 25 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”