Συνταγές
τραγανό και ωραίο γλυκό κεράσι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια
1 και κάτι ζάχαρη
1 βανίλλια
Χυμό απο μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κεράσια.
Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια , με ειδικό εργαλείο (η όπως ξέρει η κάθε νοικοκυρά)
Εγω τα αφαίρεσα με καρφί απ την επάνω μεριά του κοτσανιού
Κι ο λόγος? επειδή ήθελα να μείνουν οσο το δυνατόν ολόκληρα
Κάνουμε αυτη την εργασία πάνω από μια λεκανίτσα γιατί θέλουμε το ζουμί τους
Κατόπιν ζυγίζουμε μαζί με το ζουμί
Τοποθετούμε σ ενα μπωλ βαθύ εναλλάξ με τη ζάχαρη
Κανονίζουμε να σκεπαστούν με τη ζάχαρη!
Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη όπως είναι, τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα ,ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βάζουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Ξαφρίζουμε καλά!
Βράζουμε περίπου ενα τέταρτο και σβήνουμε
Τα αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι την άλλη μέρα.
Βράζουμε ακόμη μια φορά μέχρι να δέσει το γλυκό
Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλλια
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.