Συνταγές
Μια πεντανόστιμη μυρωδάτη τραγανή μηλόπιτα τριφτή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-2 κροκάδια
-11/2 κούπα ζάχαρη ή μισή κούπα καστανή
-250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
-3 φακ. βανίλια
-1 κουταλάκι μπεικιν πάουτερ
-4 κούπες αλεύρι γοχ. μπορεί και λίγο περισσότερο
-2 κιλά μήλα κομμένα κύβους
-1 κουταλάκι κανέλα
-1 κούπα ζάχαρη
-λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μήλα, προσθέτουμε την ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Πετάμε ελάχιστο από το ζουμί που έχουν κατεβάσει, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό για να πήξει λίγο το μίγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη και κτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα- ένα τα κροκάδια και την βανίλια. Μετά λίγο- λίγο το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης, ανοίγουμε φύλλο πάνω σε χαρτί ψησίματος και το βάζουμε στο πυρέξ. Στρώνουμε τα μήλα και την υπόλοιπη ζύμη την τρίβουμε με το τρίφτη . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..