Συνταγές
Τραγανά εξωτερικά και μελωμένα εσωτερικά – τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
2,1/2φλ. νερό ζεστό
3-3,1/2φλ.ζάχαρη
1 φλ.μέλι
2-3 ξυλάκια κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση ή 1 λεμονι,χυμό λεμονιού
Να βράσουν για 4-5 λεπτά εκτός από το μέλι. Σβήνουμε την φωτιά και το βάζουμε, ανακατεύουμε να διαλυθεί.Κρύο το σιρόπι.
Για την ζύμη
2 φλ. ηλιέλαιο( 400γρ.)
1/4 φλ ελαιόλαδο(50γρ.)
2 κουταλιές Spry(φυτικός βούτυρος) τον λιώνουμε
1/2φλ. ζάχαρη άχνη
Τα χτυπάμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
1 κουταλάκι κανέλα κοφτά
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
3/4φλ. χυμό πορτοκαλιού(160γρ.) διαλύουμε μέσα 1 κουταλάκι κοφτό σόδα.
1/2 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. αμύγδαλα κουπανισμένα αδρά
3/4 φλ. σιμιγδάλι
7 φλ.αλεύρι Φαρίνα 00 ίσως και περισσότερο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
καρύδια για την γέμιση
αμύγδαλα και καρυδιά, κανέλα για το πασπαλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε με το χέρι με απαλές κινήσεις να γίνει απαλή και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 10 λεπτά Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας 30-40γρ. το καθένα.Βαζουμε στην μέση το 1/4 του καρυδιου.Τα τρυπάμε με πιρούνι 2-3 φορές για να απορροφύσει πιο καλά σιρόπι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι Τα πιέζουμε να πιάσουν παντού. Τα αφήνουμε 1 λεπτό,τα ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν τράβηξα σιρόπι. Τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο μέλι. Τα βάζουμε σε άλλο πιάτο που έχουμε βαλει σπασμένα αμύγδαλα ή καρύδια μαζί με λίγη κανέλα.Τα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Για να διατηρηθούν τα βάζουμε σε τάπερ. Κάθε στρώση βάζουμε λαδόχαρτο για να μην κολλάνε.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.