Συνταγές
Το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Θεοδώρα Σταφ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για το Σιρόπι
500γρ. Νερό
700γρ. Ζάχαρη
2.Στικ Κανέλας
2.λεμόνι
Κρέμα:
1,5 λίτρο Γάλα
200γρ. Ζάχαρη
200γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
50γρ. Αγελαδινό βούτυρο
2.Βανίλιες
500γρ. Φύλλα κρούστας (12.φύλλα σύνολο)
6.φύλλα κάτω..6.πάνω
200γρ. Λιωμένο βούτυρο (για τα φύλλα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι μας πρώτα για να είναι κρύο όταν θα σιροπιάζουμε το γλυκό μας‼️
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα μας σε μια ρίχνουμε όλα τα υλικά μας όλα μέσα εκτός απο το αγελαδινό βούτυρο και τις δύο βανίλιες ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κολλήσει η κρέμα.
Μόλις αρχίσει και πήξει η κρέμα αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το αγελαδινό βούτυρο και τις δύο βανίλιες και ανακατεύουμε καλά μέχρι που να λιώσει το αγελαδινό μας βούτυρο καλά μέσα στην κρέμα‼️
Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε την κρέμα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην μας κάνει κρούστα απο πάνω η κρέμα αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψί.
Σε ένα ταψί 25Χ35 αλείφουμε με ένα πινέλο το ταψί κάτω και γύρω-γύρω με το λιωμένο βούτυρο στην συνέχεια απλώνουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα‼️Μόλις κρυώσει η κρέμα μας στο ταψί που την απλώσαμε την βάζουμε σε ένα μπολ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και την απλώνουμε στο ταψί μας.Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα απο πάνω‼️Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα στους 160 βαθμούς για μια 1.ώρα αναλόγως το φούρνο μπορεί να χρειαστεί και 1.ώρα και 20 λεπτά..
μόλις ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα απο πάνω βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο απο τον φούρνο και σιροπιάζουμε απευθείας ‼️(Κρύο το σιρόπι καυτό το γλυκό μας.)
Η Συνταγή είναι από Θεοδώρα Σταφ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.