Συνταγές
Το πιο μαμαδίστικο και εύκολο κέικ χωρίς να μετράμε τα υλικά αλλά με το μάτι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
4 αυγά
1 βούτυρο φρέσκο ανάλατο (250 γραμμαρίων) λιωμένο
1 κούπα
1 κούπα
2 βανίλιες
Αλεύρι που φουσκώνει μονο του περίπου 400-500 γρ. η όσο πάρεις να γίνει ένα μείγμα ρευστό
2 κ.σ κακάο
1 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο αέρα στους 175′-180′ C βαθμούς.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Τωρα ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι χτυπάμε για 5′ λεπτά όλα τα υλικά μαζί καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 κ.σ απο το μείγμα και προσθέτουμε το κακάο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά.
Σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη αδειάζουμε εναλλάξ το λευκό μείγμα με το σκούρο μείγμα, η πρώτα το λευκό μείγμα και από πάνω το σκούρο. Με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια. Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς για περίπου 45′-50′ λεπτά περίπου ανάλογα και με τον φούρνο. Αφού κρυώσεις λίγο το ξεφορμαρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φοβερό κέικ με μήλο και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.
Μοσχοβόλησε ο τόπος. Λατρεμένες γεύσεις και μυρωδιές..
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧτυπάΜΕ μία κούπα σπορέλαιο με μιάμιση κούπα ζάχαρη προσθέτουμε ένα-ένα τέσσερα αυγά
Το αφήνουμε να χτυπηθεί καλά προσθέτουμε μιάμιση κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο 2 βανίλιες μία κουταλιά της σούπας κανέλα και ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ρίχνουμε στο ταψί το μείγμα πάνω απλώνουμε φετούλες από 5-6 μήλα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε κανέλοζαχαρη
Η Συνταγή είναι από κ. Martha Spyliopoulou – “Χρυσές Συνταγές”.