Συνταγές
Απίθανα έγιναν – σούπερ μπισκότα που λιώνουν στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
125γρ βούτυρο
125γρ σπορέλαιο
125γρ ζάχαρη
1 αυγό
30μλ γάλα
100γρ κορν φλάουρ
10γρ μπεϊκιν παουντερ
350-370γρ αλεύρι
15 γρ κακαο
Βανίλια και λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε πολύ μαλακό βούτυρο, σπορέλαιο, ζάχαρη, αυγό, και γάλα. Δεν χρειάζεται μίξερ έτσι απλά για να ενωθούν τα υλικά. Μετά προσθέτουμε τα στερεά εκτός κακαο. Παιρνουμε το ένα τρίτο από ζύμη και ενσωματωνουμε με κακαο και λίγο νεράκι περίπου ένα κουταλάκι σούπας να μην είναι πολύ σφιχτή ζύμη.
Και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο. Κάνουμε μπαλάκια: λευκή ζύμη 16γρ καφέ ζύμη 10γρ. Βάζουμε μέσα στην λευκή ζύμη καφέ και κανουμε μπαλάκια.
Πιέζουμε λίγο με χέρι για να βγει μπισκότο και με το καπάκι από εμφιαλωμένο νερό κανουμε σχέδιο όπως είναι στην φωτογραφία.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Το μυστικό για αφράτα Μπισκότα με καρύδια και σταφίδες
Υλικά
200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 φλιτζάνι τσάι φυτικό έλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κρόκο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 συσκευασία βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4,5 φλιτζάνια αλεύρι
Μετά το ζύμωμα της ζύμης:
1 φλιτζάνι σταφίδες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι καρύδι
Από πάνω
1 ασπράδι αυγού
Ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά της ζύμης, Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή . Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Απλώνουμε σε λαδόχαρτο τη ζύμη. Δημιουργούμε ένα τετράγωνο. Αλείφουμε με ασπράδι και ρίχνουμε ψιλοκομμένο καρύδι. Αφήνουμε αρκετές ‘ώρες στο ψυγείο να παγώσει η ζύμη.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κύβους.
Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά τα μπισκότα.