Συνταγές
Το απόλυτο γλυκό του κουταλιού – από τα αγαπημένα μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το μόνο που χρειάζεται, είναι να διαλέξουμε αγγουρωπά, σφιχτά, φρέσκα βερίκοκα ποικιλια Μπεμπεκου και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.
Λοιπόν καθαρίζουμε απ έξω το βερυκοκκο χωρίς να βγάλουμε το κουκουτσι..το βάζουμε τέσσερις ώρες στον ασβέστη. ..προσοχή να είναι βερυκοκκο για γλυκο γιατί αλλιώς δεν γίνεται με τα άλλα
Το πλενουμε πολύ καλά μέσα σε κούπες με άφθονο νερό. Βγάζουμε το κουκουτσι.σε κατσαρόλα βάζουμε για κάθε τριάντα κομμάτια ένα κιλό Ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βραση ρίχνουμε τα βερυκοκκο.
ρίχνουμε αρμπαροριζα για άρωμα και ξυνο για να μην ζάχαρωσει ενα κουταλάκι του γλυκου
Σβήνουμε και το αφήνουμε ένα βράδυ και με την επόμενη μέρα δένουμε το γλυκο
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανο όμορφο λαχταριστό γλυκό του κουταλιού σταφύλι….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Voula Damala -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
δυο κιλα σταφυλι μεγαλες ρογες τρυπησουμε μια μια ρογα με βελονα, ισα ισα απο τη τρυπουλα που βγαινει απο το τσαμπι της.
Τις βάζουμε σε κατσαρολα και ριξουμε 1 κιλο και 200 γρ ζαχαρη. Προσθεσουμε 1 κουπα νερο.Τα αφησουμε για αρκετες ωρες να νοτισουν και βρασουμε για 15 λεπτα. Ξαφριζουμε και λιγο.
Αφησουμε και το ξαναεβρασουμε την επομενη προσθετοντας χυμο απο 1 λεμονι. Οχι πανω απο 15 λεπτα δεν μου αρεσει να καραμελωνει το γλυκο. Οταν σκουραινει το χρωμα αφηνει μια καψα στο λαιμο απο τη καραμελα.
Δεν προσθετουμε τιποτα αλλο. Προτιμηστε μεγαλες ρογες ιδιαιτερα οχι ωριμα σταφυλια για να κρατησουν το σχημα. Αν κανετε και το τρυπημα τοτε θα διατηρησουν το σχημα τους.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Voula Damala -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”