Συνταγές
Το αγαπημένο μας πιάτο ο μουσακάς την Κυριακή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τηγάνισα μελιτζάνες και πατάτες, έφτιαξα τη σύβραση του κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, φρέσκια ΝΤΟΜΑΤΑ και λίγο πελτέ,δαφνόφυλλα, αλατοπίπερο, κουρκουμά ,λίγη ρίγανη ,λίγη κανέλα, μαϊντανό, δυόσμο και βασιλικό φρέσκα και μάραθο και ζωμό επειδή είχα από μακαρόνια ,στο ταψί άλειψα με λάδι φρυγανιά πατάτες λίγο αλατάκι, μελιτζάνες λίγο αλατάκι φρυγανιά, κιμα ,ξανά φρυγανιά πατάτες λίγο αλατάκι μελιτζάνες λίγο αλατακι , φρυγανιά κιμά, φρυγανιά
μετά έριξα την κρέμα σε αυτό το μικρό ταψί 700 με 800 γραμμάρια κιμά φτάνει η κρέμα που μου αρέσει γιατί δεν τη θέλω και πολύ χοντρή τη φτιάχνω με 900 γραμμάρια γάλα, 9 κουταλιές σουρόμενες αλεύρι σε κρύο γάλα λιώνω το αλεύρι το προσθέτω στην κατσαρόλα που ζεσταίνεται το υπόλοιπο γάλα, βάζω αλάτι πιπερι, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κεφαλοτύρι
στο τέλος όταν σβήνω το μάτι ένα αυγό ,το ρίχνω στο ταψί και βάζω φρυγανιά πάλι από πάνω για να γίνει τραγανό ,έχω προθερμάνει το φούρνο στους 200 όταν βάζω μέσα του ταψί Το κατεβάζω στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις και στο τέλος το γυρίζω στο γκριλ για να πάρει χρώμα πριν βγει .
Στον κιμά όταν τον έφτιαξα τον άφησα με αρκετό ζωμό ,στράγγισα το ζωμό και το έβαλα σε ταπεράκια στην κατάψυξη, όταν φτιάχνω σκέτα μακαρόνια να ρίχνω αυτή τη σάλτσα που είναι μαγειρεμένη από τη σύβραση ,σήμερα έφτιαξα και το πρώτο βαλσαμόλαδο που είχα για 40 μέρες για να γίνει , γέμισα αυτό το βάζο και περιμένω να γίνουν και τα άλλα.
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.