Συνταγές
Δεν έχουμε λόγια τι ωραία τούρτα σαλάτα Zuccotto είναι αυτή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 250 γρ. μαγιονέζα με δύο αυγά βρασμένα και τριμμένα , ένα καρότο τριμμένο, πέντε αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε 250γρ. τυρί κρέμα με έξι φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν, τρεις φέτες ψιλοκομμένο μπέικον και έξι φέτες ψιλοκομμένο κίτρινο τυρί.
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και το ντύνουμε εσωτερικά με μεμβράνη. Καθαρίζουμε φέτες ψωμί του τοστ από τις κόρες και ντύνουμε το μπολ, στο πάτο και γύρω γύρω. Βάζουμε μια στρώση από το μείγμα μαγιονέζα και καλύπτουμε με ψωμί του τοστ. Συνεχίζουμε με μία στρώση μείγμα τυρί κρέμα, καλύπτουμε με ψωμί του τοστ, μια στρώση μείγμα μαγιονέζα και καλύπτουμε με ψωμί του τοστ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.
Την επόμενη μέρα αναποδογυρίζουμε το μπολ σε μια πιατέλα, βγάζουμε την μεμβράνη και καλύπτουμε με μαγιονέζα.
Βάζουμε στη βάση γύρω γύρω τριμμένο καρύδι.
Στολίζουμε με λουλουδάκια από ζαμπον, μπέικον, σαλάμι αέρος και φυλλαράκια από σπανάκι και ρόκα. Πασπαλιζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι.
Αν θέλουμε ανάμεσα στις στρώσεις χρησιμοποιούμε μαύρο ψωμί του τοστ (εγώ έβαλα σε μία στρώση).
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.