ΥΛΙΚΑ
- για τον χυλό (8 κρέπες σε τηγάνι 20 εκ.)
- 1 κούπα αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 2 κούπες γάλα
- 3 αυγά
- 20 γρ. μαργαρίνη
- μαργαρίνη για την επάλειψη του σκεύους μας
- για τη γέμιση
- 1.500 γρ. σπανάκι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ βούτυρο
- για την σως
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι
- 1 κ.σ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. τυρί τριμμένο
εντυπωσιακή τούρτα με κρέπες και σπανάκι!!!!
για να φτιάξουμε τις κρέπες:
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5′ λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί.
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνειά του και μόλις ζεσταθεί πολύ ρίχνουμε λίγο από τον χυλό να πάει σε όλη την επιφάνεια.Ψήνουμε καλά την κρέπα από τη μια πλευρά και με μια σπάτουλα την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.
ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Πλένουμε καλά το σπανάκι, το σκουπίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε ελαφρώς.Προσθέτουμε το τυρί, το αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα με σούστα 20 εκ. Βάζουμε μια κρέπα, απλώνουμε λίγο από το μείγμα με το σπανάκι και συνεχίζουμε εναλλάξ τελειώνοντας με κρέπα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20΄ λεπτά.
ετοιμάζουμε τη σως:
Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά για να αναμειχθούν καλά.
Βγάζουμε από το φούρνο τις κρέπες και τις περιχύνουμε με την σως. Ψήνουμε επιπλέον 10΄ λεπτά.
bookitsa.gr