ΥΛΙΚΑ
για την κρέμα
500γρ γάλα
200ml πλήρης κρέμα γάλακτος
70γρ αλεύρι
2 αβγά
90γρ ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
άρωμα ρούμι από ειδικές κάψουλες τα οποία είχα αγοράσει από το Βερολίνο. Προαιρετικό!
Για το κτίσιμο
55 μπισκότα πτι μπερ με γεύση κακάο
Για την επικάλυψη της τούρτας
14-15 μέτριες φράουλες
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
Έβαλα λίγα αμύγδαλα φιλέ για να ακουμπήσω στο κέντρο τις φρέσκες φράουλες, αλλά επειδή είναι πολύ ελαφρά γίνανε ένα με την μαρμελάδα. Δεν χρειάζονται για αυτό και δεν τα αναφέρω στα αρχικά υλικά
Ετοιμάζω την κρέμα η οποία πρέπει να κρυώσει και να μπορεί να κτίζεται
Ζεσταίνω το γάλα.
Ανακατεύω τα αβγά. Προσθέτω όλα τα υλικά μέσα στο γάλα και σιγοβράζω σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς για να μη πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Σκεπάζω με μία μεμβράνη την κρέμα για να μη πιάσει κρούστα και την αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω την επικάλυψη της τούρτας που στην ουσία είναι μία γρήγορη μαρμελάδα
Πλένω, ψιλοκόβω τις φράουλες και τις βάζω να σιγοβράσουν μαζί με την μαρμελάδα για 15΄ μέχρι να μελώσουν και να σχηματιστεί ένα ωραίο σιροπάκι.
Κτίζω την τούρτα .
Παίρνω ένα ένα μπισκότο, το αλείφω με την κρέμα, η οποία όπως φαίνεται και στη φωτογραφία είναι σφικτή και δεν τρέχει, και τα βάζω κυκλικά μέσα στη φόρμα.
Σχηματίζονται στρόγγυλες σειρές, μέχρι να γεμίσουν τη φόρμα ως το κέντρο της.
Βάζω από πάνω κρέμα.
Αναποδογυρίζω την τούρτα στην πιατέλα μου. Βγάζω τη φόρμα και αλείφω με κρέμα γύρω γύρω στα τοιχώματα και από πάνω.
Καλύπτω με την μαρμελάδα και στολίζω με λίγες φρέσκες φράουλες.
βγάζω μεγάλα ωραία κομματάκια από το πορτοκάλι με το ειδικό εργαλείο |
Το άρωμα ρούμι είναι προαιρετικό |
ανακατεύω με τον αβγογδάρτη για να διαλυθούν τα κομματάκια, αλλά και να μείνει κανένα δεν πειράζει |
τη θέλω αρκετά σφικτή την κρέμα |
σκεπάζω με μεμβράνη |
Η γρήγορη μαρμελάδα θα γίνει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι |
Ιδού και το κτίσιμο από την σου πατισσερί σεφ Αμαλία |
Το πιο ωραίο κομμάτι της κατασκευής τα σιροπάκια |
να τρέξουν και λίγο γύρω γύρω |
Περισσότερες νόστιμες συνταγές σαν και αυτή στο aromatikesistories.blogspot.gr