Συνταγές
Τούρτα μεντόβικ με κρέμα και μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
για την ζύμη:
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
100 γρ μέλι
1 κγ σόδα μαγειρική
450 γρ αλεύρι γοχ
για την κρέμα:
1 φυτική σαντιγί κρύα (πράσινη συσκευασία)
1 ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μέλι και έπειτα τη σόδα. Το μείγμα θα αφρίσει, χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα στα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με τον αναδευτήρα. Προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι. Η ζύμη είναι μαλακή και ελαφρά κολλώδες.
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μου και ρίχνουμε την ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο και φτιάχνω ένα παχύ κορδόνι.
Κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
Σε μια λαδόκολλα και με λίγο αλεύρι ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια χοντρού πλάστη σε λεπτό δίσκο. Για να είναι ομοιόμορφοι κόβουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου.
Τα υπολείμματα της ζύμης τα ξεχωρίζουμε λίγο και τα ψήνουμε και αυτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 7 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τρίβουμε στο μούλτι τα υπολείμματα της ζύμης για να γαρνίρουμε στο τέλος την τούρτα μου.
για την κρέμα:
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί και ρίχνουμε και το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συναρμολογώ την τούρτα:
Βάζουμε ένα δίσκο στη βάση ρίχνουμε λίγη από την κρέμα και συνεχίζουμε με τον επόμενο δίσκο και κρέμα μέχρι να τελειώσουν οι δίσκοι.
Πασπαλίζουμε το γλυκό μου με την τριμμένη ζύμη. Βάζουμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”