Συνταγές
Τον άρτον ημών… Γιατί αν έχεις ψωμί στο σπίτι κανείς δεν πεινάει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nena Danihl – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για ψωμάκι γάστρας λοιπόν..
1 κιλό αλεύρι+ επιπλέον για το ζύμωμα όταν κολλάει.
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλακι γλυκού γεμάτο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2+1/2 ποτήρια νερό βρύσης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί και ανακατεύω καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει, συνήθως το βάζουμε πάνω στο καλοριφέρ σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα.
Επαναλαμβάνουμε 2 φορές την διαδικασία αυτή και νιώθουμε ότι μου γίνεται πιο αφράτο αλλά και με το πρώτο φούσκωμα μια χαρά είναι. Η κάθε μία νοικοκυρά ξέρει τους χρόνους της.
Χωρίζουμε σε 2 μέρη, βάζουμε λαδόκολλα για να διαχωρίσουμε τα ψωμάκια μου και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μια ακόμη φορά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο με τη γάστρα μου μέσα στους 220 βαθμούς αντιστάσεις.
Και μόλις μου φουσκώσουν όπως είναι με τη λαδόκολλα τα βάζουμε μέσα στη γάστρα μου και κλείνουμε το καπάκι για 40 λεπτά. Ανοίγουμε καπάκι και τα αφήνουμε άλλο ένα εικοσαλεπτο.
Η Συνταγή είναι από Nena Danihl – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη συνταγή για παραδοσιακό ψωμί .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευγενία Πολίχνη Αργυροπούλου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά
1 κιλο αλεύρι ζυμωτό (μύλοι Αγίου Γεωργίου), 5 gr μάγια ξερή, 15 gr αλάτι και 650 gr νερό
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλάτι και ζυμωνουμε για 10 λεπτά με το χέρι και τότε προσθέτουμε το αλάτι διαλυμένο σε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε για αλλά 5 λεπτά μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα μέχρι η ζυμη να γίνει λεία και ελαστική.
Αφήνουμε την ζυμη να ξεκουραστεί μέσα σε μια αποσπομενη φορμα 27.5 εκατοστά μέχρι να φουσκώσει περίπου για 2.5 με 3 ώρες σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με πετσέτες και μια κουβέρτα χαράζουμε το ψωμάκι από πάνω και στα πλάγια και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στα 25 λεπτά το βγάζουμε από την φόρμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευγενία Πολίχνη Αργυροπούλου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”