Συνταγές
Τι κιαν είναι νηστίσιμες οι καριόκες – η νοστιμιά τους δεν υπάρχει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
2 φλιτζάνες καρύδια
1 φλιτζάνα φρυγανιά
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 βανίλια
1 κουτί κόντιτα πορτοκάλι ή κίτρο
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κουτ. σούπας βιτάμ
250 γραμ. κουβερτούρα
2-3 σταγόνες λεμόνι
Για την κάλυψη με σοκολάτα
500 γραμ. κουβερτούρα
2-3 κουτ. σούπας βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, τα καρύδια και την φρυγανιά. Βάζουμε όλα τα τριμμένα υλικά σε μια κούπα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και τα κόντιτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα να ζεσταθούν. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το βιτάμ και το λεμόνι.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά της κούπας. Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο λαδόκολλες. Πλάθουμε το καθένα σε σχήμα μπαστουνιού και τυλίγουμε σφιχτά. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν, τα αφήνουμε όλη νύχτα.
Κόβουμε τα μπαστούνια σε κομμάτια (καριόκες) και αφού τις βουτήσουμε μ’ ένα πιρούνι στην κουβερτούρα που λιώσαμε, τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να παγώσουν. Έπειτα τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Η συνταγή βγάζει 54 κομμάτια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”