Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό μούρλια χοιρινό πρασάτο με αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα βαζουμε λαδι και ροδιζουμε το χοιρινο, που ειναι κομμενο σε μεριδες
Προσθετουμε νερο και το σιγοβραζουμε να μισομαλακωσει
Κατοπιν ,αφου μαλακωσει το κρεας, ριχνουμε τα πρασα χοντροκομμενα, ενα καροτο σε ροδελες, λιγο σελινο, αλατι, πιπερι.
Οταν γινουν τα πρασα και το κρεας ,τα αυγοκοβουμε
Σε μπωλ χτυπαμε δυο ασπραδια μαρεγκα. Συνεχιζοντας το χτυπημα ριχνουμε τους κροκους, χυμο λεμονιου και ζουμι απο το φαγητο
Αυγοκοβουμε το φαγητο και το κατεβαζουμε αμεσως απο την φωτια
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα.. ..
Τη δοκίμασα και με ενθουσίασε!
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κουρού
2 πράσα μεγάλα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
7 φέτες ζαμπόν
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα πράσα, το κρεμμυδάκι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρεψει,
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι,.
Ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά..
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φύλλο κουρού.
Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε την γέμιση μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”