Συνταγές
Τηγανόπιτες και τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο – Αξίζει να το δοκιμάσετε, είναι απίστευτα πολύ νόστιμο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για 6 φύλλα
800 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ. ελαιόλαδο
2 Κουταλιές Ξύδι
Λίγο αλάτι
350 γραμ χλιαρό νερό
λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Γέμιση
500 Γραμμάρια φέτα
250 Γραμμάρια ανθότυρο
2 Αυγά
Και λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Σε ένα Μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκουβίτσα μέσα στη μέση.
Προσθέτουμε το αλατι, το λαδι, το ξυδι και το νερό.
Το δουλεύουμε και όταν πια σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα! Το χωρίζουμε σε έξι μπάλες
Αν κολλάει ελαφρά στα χέρια, πασπαλίζουμε με λίγο αλευρι. Εγώ δούλεψα τις τέσσερις μπάλες και τις άλλες δύο τις έκανα τηγανό πίτες
Παίρνω τη μία μπάλα και με τον πλάστη μου το ανοίγω ένα μεγάλο φίλο. Το κόβω στα τρία κομμάτια και βάζω γεμίσει σε κάθε κομμάτι που έκοψα το τυλίγω και το κάνω σαλιγκαράκι το βάζω στο ταψί και από πάνω τα περναω με μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο και τα ψήνω στους 190 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ζαμπονοτυρόπιτες για πρωινό – Ποιος να αντισταθεί ;
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό 200ml
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ελαιόλαδο 100ml
1 αυγό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ
Για την γέμιση
Σάλτσα ντομάτας
Τυρί που λιώνει γκουντα ενταμ
Ζαμπόν σε φέτες
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετα προσθέτουμε το αυγό το λάδι το αλάτι και την φαρίνα ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια .Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνουμε 2 μπαλάκια ανοίγουμε 2 φύλλα βάζουμε στο ένα σάλτσα ζαμπόν τυρί και κλείνουμε με το άλλο. Τα αλείφουμε με το αυγό και ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Η δόση αυτή βγάζει δέκα ζαμπονοτυρόπιτες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”