Συνταγές
Τέλειες στριφτές τυρόπιτες – Χρυσαφένιες και λαχταριστές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το ζυμάρι χρησιμοποίησα μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι λίγο ελαιόλαδο και ξύδι και χλιαρό νερό μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη και το άφησα μισή ώρα να ξεκουραστεί.
για την γέμιση έβαλα περίπου 500γρ μαλακή φέτα με λίγο πιπέρι πήρα το ζυμάρι μου και τον χώρισα σε 8 μπαλίτσες άνοιξα κάθε μπαλίτσα όσο ένα πιατάκι του γλυκού και το άλειψαν με λιωμένο σπορέλαιο και λίγο φυτίνη και από πάνω
έβαλα ακόμη ένα φύλλο δηλαδή μου βγήκαν 4 τα άφησα λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστούν και στη συνέχεια άνοιγα ένα μεγάλο φύλλο το έκοβαν στην μέση και από το ένα έβγαζα δύο στριφτές τυρόπιτες έριχνα τυρί και τυλιγα σαν σαλιγκάρι
μόλις τελείωσα όλα τα φύλλα μου έριξα λίγο από τη λιωμένη φυτίνη πάνω από τα σ τριφτακια μου και λίγο νεράκι έτσι με τα δάχτυλά μου
τα έψησα στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (τα φύλλα μου τα ανοίξαμε λίγο νισεστέ και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο εύκολα ανοίγαν τα φύλλα μου)
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.