Συνταγές
Στριφτές πίτες με σπανάκι και φέτα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε μια ζύμη 250 ml. νερό, 1 μαγιά ξερή (μια μαγιά, το φακελάκι 8 γρ.), ενεργοποιημένη με 1 κτγ. ζάχαρη, 1 κτγ. αλάτι και περίπου 500 γρ. αλεύρι.
Δεν το αφήνουμε να φουσκώσει, αλλά αμέσως χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγω φύλλα . Χωρίζουμε κάθε φύλλο στα δύο στη μέση, οπότε παίρνουμε 2 πίτες.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι, το τυρί και το σπανάκι, που έχουμε σιγοβράσει με λίγο λάδι. Τυλίγουμε με τη βοήθεια μιας πετσέτας και μετά σαλιγκάρι.
Αφήνουμε τις έτοιμες πίτες να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο σε χαμηλότερη θερμοκρασία 50 γρ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, αλείφοντας τις με ένα κομμάτι βούτυρο πριν.
Είναι έτοιμοι.
Η συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Αφράτο πανεύκολο αλμυρό κέικ (Πλεξούδα), αποτελεί το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες.
ΥΛΙΚΑ
-500-600 γρ. αλεύρι
-25 γρ. νωπή μαγιά
-300 ml. γάλα
-2 αυγά
-1 κουταλιά ζάχαρη
-φέτα
-κεφαλοτύρι
-πάριζα
-κέτσαπ
-ρίγανη
-κόκκινη πιπεριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.
Ενσωματώνουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά και σιγά- σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την χωρίζουμε σε 3 μέρη και τα ανοίγουμε ορθογώνια φύλλα.
Απλώνουμε κέτσαπ, ρίγανη, πάριζα, φέτα, κεφαλοτύρι και κόκκινη πιπεριά.
Τυλίγουμε σε ρολό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Πλέκουμε τα ρολά σε πλεξούδα και την βάζουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε άσπρο και μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.