Συνταγές
ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΡΟΞΑΚΙΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”
ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί εβαπορε
1 κουτί (του εβαπορέ) καλαμποκέλαιο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 αυγά
1 μπεικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι Για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ γεματο κανέλα
1/2 κ.γλ γαρύφαλλο
3 κουταλιές της σούπας κακάο
ΣΙΡΟΠΙ:
4 κούπες ζάχαρη
4 κουπες νερό
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το λάδι, τη λιωμένη μαγιά με το γάλα.
Το 1/3 απο αυτό το μείγμα το βάζουμε σε άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο, τη κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ανακατευουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και βάζουμε τα 2/3 στο πρώτο μπολ και το υπόλοιπο στο δεύτερο μπολ. Ζυμώνουμε με τα χέρια τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει οι ζύμες μας μαλακές χωρίς να κολλάνε (περίπου 3′-4′).
Ανοίγουμε τη λευκή ζύμη σε παραλληλόγραμμο και πλάθουμε τη ζύμη με το κακάο σε μπαστούνι στο ίδιο μήκος με τη λευκή.
Βάζω τη ζύμη με το κακάο πάνω από τη λευκή, τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε ροδέλες 2 εκατοστών περίπου. Τα πατάμε λίγο με τις παλάμες μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη κανέλα για 3′ από το σημείο βρασμού. Βγάζουμε από το φούρνο τα ροξακια, τα βάζουμε σε ενα άλλο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Τα αφήνουμε για 10′ και μετά τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για 3′.
Πρέπει να είναι ζεστά και τα ροξάκια και το σιρόπι.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και όταν κρυώσουν καλά είναι έτοιμα.
Η Συνταγή είναι από – “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”