Συνταγές
Τέλειο τραγανό κέικ νουτέλας! Σκέτη Απόλαυση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχουμε μετατρέψει την αγαπημένη απόλαυση της παιδικής μας ηλικίας, το crackle, σε ένα γιγαντιαίο κέικ και προσθέσαμε τη Nutella!
ΥΛΙΚΑ
210 γραμμάρια (6 φλιτζάνια) φλούδες ρύζι
85 γρ. (1 φλιτζάνι) αποξηραμένη καρύδα
30g (1/4 φλιτζάνι) σκόνη κακάου, κοσκινισμένο
185ml (3/4 φλιτζάνι) έλαιο καρύδας
150 γρ. (1/2 φλιτζάνι) Nutella
Φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας
NUTELLA TOPPING
75 γρ. (1/4 φλιτζάνι) Nutella
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Ανακατέψτε το διογκωμένο ρύζι και την αποξηραμένη καρύδα σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τη σκόνη κακάο, το λάδι καρύδας και τη Nutella σε ένα δοχείο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μην αφήνετε το δοχείο να αγγίζει το νερό). Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η Nutella και το μείγμα να είναι ομαλό.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα της Nutella πάνω από το μείγμα ρυζιού και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε τα δύο τρίτα του μίγματος σε ένα κυλινδρικό ταψάκι 26cm (βάσης μέτρησης) με αφαιρούμενη βάση, πιέζοντας απαλά αλλά σταθερά στην πλευρά και στην άκρη του . Στρώστε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από την κορυφή και πιέστε ελαφρά για να συμπιεστεί.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή έως ότου να φαίνεται ότι στέκεται(μπορεί να φαίνεται ότι είναι έτοιμο, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες ).
Βήμα 5
Για την επίστρωση με Nutella, τοποθετήστε τη Nutella και το λάδι καρύδας σε ένα δοχείο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μην αφήνετε το δοχείο να αγγίζει το νερό). Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η Nutella και το μείγμα να είναι ομαλό. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το κέικ. Πασπαλίστε με νιφάδες καρύδας.