Συνταγές
Τέλειο πετυχημένο πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού με την σάρκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πορτοκάλια κομμένα σε τέταρτα με την σαρκα
1 κιλο Ζάχαρη
Νερό 4 ποτήρια
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε τέταρτα
Με μαχαίρι αφαιρουμε τα άσπρα μέρη και κοβουμε λίγο την σάρκα. Βαζουμε κρύο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τα σουρώνουμε τα ξεπλενουμε και ξαναβάζουμε να πάρουν πάλι μια βράση για 5 λεπτά. Αυτο το κανουμε τρεις φορές ανάλογα το ποσό χονδροφλουδο είναι .
Μετά βαζουμε το νερό με την ζάχαρη να πάρει βράση βαζουμε τα πορτοκάλια και βραζουμε μαζί 5 λεπτά. Τα άφηνουμε όλη την νύχτα στο σιρόπι και την άλλη μέρα τα άφηνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι
Λίγο πριν το τέλος πρόσθεσουμε το λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτο με πλούσιο άρωμα πορτοκάλι κέικ.
Η Συνταγή είναι από κ. Αθανασία Μητροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 1/2 περίπου κούπα φαρίνα κοσκινισμένη
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλι
1 κ.γ μπέικιν παουντερ
2-3 σταγόνες Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπόλ, χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Μόλις, το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.
Περιμένουμε πρώτα να ανακατευτεί καλά το ένα και μετά ρίχνουμε το επόμενο. Ρίχνουμε μέσα την βανίλια και αφού έχουμε κοσκινίσει την φαρίνα με το μπέκιν αρχίζουμε σιγά σιγά να τα ρίχνουμε στο μπόλ, εναλλάξ με τον χυμό πορτοκάλι.
Τα χτυπάμε έως ότου να ενωθούν καλά. Αλευροβουτυρώσουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40′. Το βγάζουμε απο τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αθανασία Μητροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.