Συνταγές
Τέλειοι σεκερ παρέ – καλύτεροι και από ζαχαροπλαστείου (αλλιώς ζεματιστά)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιώτης Δασκαλούδης-Μαγειρικές Απολαύσεις”
Υλικά
130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, 70 γρ. ζάχαρη άχνη, 2 βανίλιες κάψουλες, 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 120 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι, 1 πρέζα αλάτι, 20 φουντούκια για στόλισμα.
Για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη, 300 γραμμάρια νερό, 2 βανίλιες κάψουλες ελάχιστο κιτρικό οξύ (ξινό σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού του γλυκού για να μην ζαχαρώσει το γλυκό)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς. Σε μια λεκάνη – μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, τις βανίλιες και χτυπάμε με το μίξερ για 5-7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε στο μπολ με το βούτυρο 2-3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε στη συνέχεια ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Ζυγίζουμε τη ζύμη και πλάθουμε 20 ίσα σε βάρος μπαλάκια (το βάρος τους κυμαίνεται περίπου στα 30 γραμμάρια). Μεταφέρουμε τα κομμάτια από τη ζύμη σε δυο ταψιά 30 Χ 40 περίπου διαστάσεων στρωμένα με λαδόκολλα, από 10 μπαλάκια σε κάθε ταψί αραιά για να μην κολλήσουν και βάζουμε 1 φουντούκι στο κέντρο από κάθε μπαλάκι ζύμης πιέζοντας ελάχιστα για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
Δεν χρειάζεται να πιέσουμε τα μπαλάκι της ζύμης, απλώνουν μόνα τους κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Παράλληλα φτιάχνουμε και το σιρόπι το οποίο και αποσύρουμε 3 λεπτά μετά την έναρξη του βρασμού. Σιροπιάζουμε τα σεκέρ παρέ μόλις βγουν από το φούρνο καυτά με το σιρόπι καυτό. Αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι για 3 ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιώτης Δασκαλούδης-Μαγειρικές Απολαύσεις”