Γλυκα
Σεκέρ Παρέ – ένα Ανατολίτικο κέρασμα καθόλου περίπλοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Παραδοσιακή συνταγή για Σεκέρ Παρέ που πρέπει να δοκιμάσετε και να φτιάξετε κι εσείς!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
για τη ζύμη
125 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
280 γρ. αλεύρι
80 γρ. σιμιγδάλι
1 κγ. μπεΐκιν παουντερ
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
20 έως 25 τεμ. φουντούκια αποφλοιωμένα
για το σιρόπι
400γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
2 έως 3 σταγόνες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο ενός μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρι. Συνεχίζουμε με το αυγό και σταδιακά με το αλεύρι.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέηικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι, χωρίς να σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού, τις οποίες τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Σε κάθε ένα μπαλάκι τοποθετούμε ένα φουντούκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά.
Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι, βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρι και τις σταγόνες λεμονιού. Οταν πάρει βράση, περιμένουμε άλλα 2 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο και περιμένουμε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Ό,τι καλύτερο για τα πιο νόστιμα σπιτικά Σεκέρ Παρέ!
Κάντε Εγγραφή στο κανάλι και Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki