Συνταγές
Υπέροχο και λαχταριστό γεύμα – μπακαλιάρος τηγανητός με μπρόκολο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε για 48 ώρες αλλάζοντας τακτικά το νερό… Εμένα έμεινε παραπάνω γιατί ήταν λίγο χοντρό το κομμάτι
ξεπλένουμε πολύ καλά το στύβουμε λίγο με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά, τον αλευρώνουμε πολύ καλά και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, γυρνώντας τον δυο-τρεις φορές να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί καλά από μέσα.
Η θερμοκρασία μέτρια προς δυνατή
Το σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.
Νόστιμη συνταγή από ” Marina Hatzidaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν σου άρεσε η παραπάνω συνταγή, δες άλλη μια απολαυστική εκτέλεση για τέλεια τηγανισμένο μπακαλιάρο, υπέροχα συνδυασμένο με το κατάλληλο συνοδευτικό.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο μπακαλιάρος είναι τηγανισμένος με κίτρινο αλεύρι σταρένιο και σε μπόλικο αραβοσιτελαιο σε βαθύ σκεύος και σε χαμηλή φωτιά
Δεν τον γυρίζουμε μέχρι να κάνει καλή κρούστα από την μια μεριά
Και η σκορδαλιά είναι πατάτα βρασμένη σκόρδο λάδι αλάτι και (λεμόνι)
Σκορδαλιά με πατάτα.
2 Μεγάλες πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο η κατά βούληση
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι ελαιόλαδο
1 Λεμόνι η κατά βούληση Αλάτι
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.