Συνταγές
Τέλεια συνταγή για κεφτεδάκια μοσχαρίσια και πατάτες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 κιλό κεφτεδάκια τα είχα έτοιμα στην κατάψυξη
5 μεγάλες πατάτες βρασμένες
2 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
Απο μισή πιπεριά κίτρινη και κόκκινη κόμμενες σε ρομβους
Γραβιέρα και χαλούμι σε ρομβους
5 φέτες edam
Παρμεζάνα τριμμένη η ξηρό ανθότυρο (αναρη)
Ελαιόλαδο
1 κούπα νερό ζεστό
1 κούπα χυμό ντομάτας με φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόνη σκόρδου και λίγο ελαιόλαδο.
Αραδιαζουμε τα κεφτεδάκια, τις πιπεριές, και τα τυριά.
Όταν βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και πιέζουμε με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ.
Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αραδιαζουμε και αυτά στο ταψί. Προσθέτουμε τις φέτες Edam κομμένες, τριμμένη παρμεζάνα η ανθότυρο ξηρό η αναρη, λίγο ελαιόλαδο, την κούπα νερό και ψήνουμε στους 200′ C βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδιζουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε με κουτάλι το χυμό ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνας η αναρη (ξηρό ανθότυρο).
Ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχουν ροδίσει τα κεφτεδάκια πατάτας.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε ζεστό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”