Συνταγές
Τέλεια συνταγή για αγαπημένο εκμέκ καταϊφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρεμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γρ κορν φλαού
2 αυγά καλά χτυπημένα με το συρμα
150 γρ βούτυρο αρωματικό
200 γρ ζάχαρη
Έλαιο βανίλιας η 2 βανιλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά μαζί εκτός του βουτύρου.. το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά καλά συνέχεια. Όταν δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε
Ρίχνουμε το βούτυρο.. την αφήνουμε να κρυώσει καλά…. Για να μην κάνει πέτσα την καλύπτουμε με μεμβράνη..
Έπειτα κάνουμε το σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
300 νερό ενάμιση ποτήρι νερου κάπου εκεί
1 σφηνάκι κονιάκ
1ξυλακι κανέλα
Λίγη φλούδα πορτοκαλί
Λίγες σταγόνες λεμόνι..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά μαζί. Μόλις πάρει βράση μπουρμπουλήθρες το αφήνουμε 2 λεπτά.
Όταν κάπως δέσει το κατεβάζουμε.
Το σιρόπι κρύο και καυτό το καταϊφι. Μόλις βγει.
Για το καταϊφι.. 400 γρ καταϊφι καλά ανοιγμένο. Το βάζουμε στο ταψι και το βουτυρονουμε απαλά παντού και καλά..
Το ψήνουμε στους 160 μέχρι να ροδίσει καλά.. Μόλις βγει Ρίχνουμε το σιρόπι κρύο..Και πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα καρβουδισμενα
Μόλις κρυώσουν όλα θα τα ενώσετε και ρίχνετε καρβουδισμενο αμύγδαλα και λίγο κανελα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες…
Για την σαντιγί χτύπησα κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική και έριξα μια βανίλια.
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριακη Αθανασακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.