Συνταγές
Τέλεια γλυκιά κολοκυθόπιτα – Λαχταριστή και πεντανόστιμη!
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα, 1 κτσ. κανέλα, 1 κτγ. γαρύφαλλο, ένα σφηνάκι κονιάκ, μισή κούπα σταφίδες, 2 βανίλιες, ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε να δέσουν τα αρώματά τους.
ΖΥΜΗ
800 γρ. αλεύρι γοχ., ένα σφηνάκι ελαιόλαδο, ένα σφηνάκι ξύδι, 1 κτγ. αλάτι, 2 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να βγάλει η ζύμη φουσκάλες, χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, ανοίγουμε με νισεστέ, λαδώνουμε το φύλλο, βάζουμε γέμιση, ρολάρουμε και βάζουμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το ταψί, λαδώνουμε από πάνω, ραντίζω με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Υπέροχη γλυκιά κολοκυθόπιτα με ωραία υλικά.
Η Συνταγή είναι από κ. Xara Mpak – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθι κίτρινο μικρό τριμμένο στον τρίφτη και καλά στιμμένο
1/2 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα
1 κούπα ζάχαρη καστανή
2 κτσ. μέλι
6 κτσ. κορν φλάουρ
1 κτγ. κανέλλα
1/2 κτγ. γαρύφαλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κούπα βιτάμ λιωμένο
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για από πάνω
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί. Ενα- ένα φύλλο αλείφουμε με βιτάμ και διπλώνουμε στη μέση.
Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολάκια .
Βουτυρώνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει καλά.
Η Συνταγή είναι από κ. Xara Mpak – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.