Υλικά
- Ζύμη τάρτας:
- βούτυρο – 120g σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη – 120g
- αυγά – 1 , ελαφρώς χτυπημένο
- αλεύρι – 220g άσπρο
- κακάο – 40g σκόνη
- βούτυρο – λίγο για τη φόρμα
- αλεύρι – λίγο για τη φόρμα
- Κρέμα αμυγδάλου-σοκολάτας:
- βούτυρο – 150g
- ζάχαρη – 110g
- αυγά – 2, ελαφρώς χτυπημένα
- βανίλια – 1 κουταλιά της σούπας, εκχύλισμα
- αμύγδαλο – 150g σε σκόνη
- σοκολάτα – 150 γρ , μαύρη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- κεράσι – 250g , χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
- ζάχαρη άχνη – για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού λίγο λίγο, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται μια μπάλα.
Πιέζουμε απαλά την μπάλα να γίνει ένας δίσκος, τυλίγουμε με ένα κομμάτι μεμβράνης και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα μέγεθος αρκετά μεγάλο για να καλύψει τη φόρμα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να καλυφθούν και τα πλαϊνά της . Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει από τα πλαϊνά Εάν υπάρχουν ρωγμές ή ένα μέρος είναι πάρα πολύ λεπτό, προσθέτουμε κομμάτια από τη ζύμη που περίσσεψε Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το τριμμένο αμύγδαλο και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα στην τάρτα και τοποθετούμε τα κεράσια ομοιόμορφα σε όλη την τάρτα.
Ψήνουμε για περίπου 30’-40’
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα και πασπαλίζουμε κορυφή με τη ζάχαρη άχνη.
Author: Πάστα Φλώρα