Connect with us

Γλυκα

Τάρτα με στρώση μαύρης σοκολάτας και αμύγδαλα (μέσα και πάνω)

Προετοιμασία: 30 λεπτά συν το 15 το ψήσιμο. Υπολογίστε επίσης τουλάχιστον άλλη 1- 1½ ώρα για να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρισμα. Μπορείτε να κάνετε την τάρτα σοκολάτας αρκετά νωρίτερα ή και την προηγουμένη. Αν δεν θέλετε να περιέχει αλκοόλ, απλώς παραλείψτε το ποτό στα υλικά. Θα χρειαστείτε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμ. 26-28 […]

Published

on

tarta sokolatas 1 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Προετοιμασία: 30 λεπτά συν το 15 το ψήσιμο. Υπολογίστε επίσης τουλάχιστον άλλη 1- 1½ ώρα για να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρισμα. Μπορείτε να κάνετε την τάρτα σοκολάτας αρκετά νωρίτερα ή και την προηγουμένη. Αν δεν θέλετε να περιέχει αλκοόλ, απλώς παραλείψτε το ποτό στα υλικά. Θα χρειαστείτε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμ. 26-28 εκατ. (η τάρτα της φωτό είναι 28 εκατ.) ή ανάλογο τσέρκι, που θα το βάλετε σε αντικολλητική επιφάνεια. Ακολουθείστε τα βήματα. Παρά τις διευκρινήσεις, η συνταγή είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι δείχνει.

Υλικά (για 8-10 άτομα, τάρτα σοκολάτας διαμ. 28 εκατ.)
180 γραμ. ανάλατα αμύγδαλα με τη φλούδα τους, χοντροσπασμένα στο μούλτι
1.5 – 2 κ.σ. ζάχαρη (κάνει και μαύρη ή καστανή)
για το μείγμα σοκολάτας
150 γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
50 γραμ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια
60 ml κρέμα γάλακτος full fat
1 μικρή πρέζα αλάτι
2 κ.σ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
για το μείγμα της τάρτας
7 ασπράδια αβγών (χωριστά)
6 κρόκοι
60 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. αλεύρι
1.5 κ.σ. κακάο
για την επικάλυψη
125 γραμ. μαύρη σοκολάτα
60 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα

έξτρα βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
1/3 φλ. αλεύρι περίπου για το πασπάλισμα

Ετοιμάζετε τα αμύγδαλα: Προθερμαίνετε το γκριλ στο max. και βάζετε τη σχάρα του στην πάνω θέση.
Βάζετε τα σπασμένα αμύγδαλα (μερικά δευτερόλεπτα στο μούλτι αρκούν, δεν πρέπει να είναι σκόνη) σε ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα βάζετε κάτω απ’ το καυτό γκριλ για 1-2 λεπτά. Τα βγάζετε και ανακατεύετε.
Κατεβάζετε τη σχάρα στη μέση και τη θερμοκρασία του φούρνου σε κανονικούς 180 βαθμούς C. (ψήσιμο πάνω-κάτω).
Προετοιμάζετε τη φόρμα: Την αλείφετε πολύ καλά με βούτυρο και πασπαλίζετε παντού, ειδικά την γωνιακή περιφέρεια, με αλεύρι. Χρησιμοποιήστε γι’ αυτή τη δουλειά ένα σουρωτήρι. Αδειάστε το αλεύρι που θα περισσέψει.
Ετοιμάζετε τη σοκολάτα: Σε μπολ που τοποθετείτε πάνω σε κατσαρόλι με νερό που σχεδόν βράζει (μπεν μαρί), βάζετε τα κομμάτια της σοκολάτας να λιώσουν, βοηθώντας στο λιώσιμο με μια σπάτουλα. Μόλις έχουν λιώσει εντελώς, προσθέτετε το βούτυρο και το αλάτι, και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά εντελώς.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το ποτό. Ανακατεύετε με τη σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Το κρατάτε χωριστά.
Σημείωση: Το νερό του μπεν μαρί δεν πρέπει να βράζει για να μην ψήσει τη σοκολάτα και δημιουργηθούν σκληροί σβώλοι.

Κάνετε το μείγμα της τάρτας: Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μια μαλακή μαρέγκα (οι μύτες που δημιουργούνται μόλις που στέκονται, αλλά στη βάση της μαρέγκας δεν υπάρχει υγρό). Προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη να διαλυθεί και η μαρέγκα να στέκεται. Ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους, το αλεύρι και τελευταίο το κακάο, και με σπάτουλα διπλώνετε ανακατεύοντας μέχρι κάτω το μείγμα της σοκολάτας (κρατήστε το άδειο μπολ).
Ψήσιμο: Αδειάζετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα και πάνω σ’ αυτά το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά.
Σημείωση: Μην μπείτε στον πειρασμό να παρατείνετε το ψήσιμο. Η τάρτα στο εσωτερικό δεν πρέπει να είναι σαν στεγνό κέικ.

Βγάζετε τη φόρμα απ’ το φούρνο και αφήνετε 15 λεπτά να κρυώσει, πριν την μεταφέρετε με προσοχή σε σχάρα αφήνοντάς την για 1-1½ ώρα ήσυχη να κρυώσει εντελώς.
Σημείωση: Το επάνω μέρος της τάρτας είναι μαλακό και κολλάει όσο είναι ακόμη ζεστό και φρέσκο. Κάντε τις κινήσεις ευγενικά και αποφύγετε τα τσουγκρίσματα. Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, μπορείτε απλώς να κρατήσετε τον πάτο, μεταφέροντας πάνω σ’ αυτόν την τάρτα τόσο στη σχάρα όσο και στην πιατέλα.
Ολοκλήρωση: Βάζετε ξανά σε μπεν μαρί το μπολ που είχατε λιώσει τη σοκολάτα και λιώνετε με τον ίδιο τρόπο την υπόλοιπη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Την ρίχνετε πάνω στην τάρτα και την απλώνετε με σπάτουλα, ώστε η επικάλυψη να είναι κατά το δυνατόν ισόπαχη. Αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Σερβίρισμα: Μεταφέρετε την τάρτα μαύρης σοκολάτας σε καθαρό δίσκο σερβιρίσματος και προσθέτετε επάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Συνοδέψτε, αν σας αρέσει με κρέμα, σερβιρισμένη χωριστά.

Περισσότερα στο :  pandespani

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές1 ώρα ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές2 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές3 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές5 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές21 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές23 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές1 ημέρα ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ημέρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Exit mobile version